Sporten

Onze lessen en trainers

Voor al onze lessen werken wij met een enthousiast team van ervaren, gediplomeerde trainers. We stellen de lessen en de trainers ze graag aan je voor!

 

Seniorengym

Zittend op een stoel tóch gymmen!
Zittend op een stoel tóch gymmen!
Al meer dan 25 jaar heeft DWSV een afdeling seniorengymnastiek op de maandagmorgen. Misschien wel de aller-gezelligste groep van allemaal! Na tientallen jaren met de geweldige DWSV-trainster Ankie Mechielsen, tegenwoordig al weer jaren gegeven door onze trainster Margriet Boots-Nooij.

 

De groep is gemengd en is ruim 20 vrouw/man groot, de leeftijden zijn vanaf 65 jaar. We werken op muziek en vaak met klein materiaal. Veel oefeningen doen we op de stoel, zodat u niet te snel moe wordt en toch sportief bezig kunt blijven.


Ieder op het eigen niveau, lekker werken aan lenigheid en conditie. Kom ook eens met ons meedoen op maandagochtend!

Spieren in Balans

Spieren in Balans is een gezellig uur sport op onze woensdagavond. Op mooie, rustige muziek worden doelgerichte, langzame (kracht)oefeningen afgewisseld met rek- en strek-oefeningen.

Tijdens het uur wordt de intensiteit langzaam opgebouwd met fitmakers, zoals gewichten, elastische banden en gymnastiekballen. Spieren in Balans biedt een eenvoudig trainingsprogramma. Wij bevelen deze sport aan naast bijvoorbeeld hardlopen, wandelen, fietsen of zwemmen.

 

Diverse oefeningen zijn gebaseerd op de moderne gymnastiek, zoals Yoga en Pilates. Spieren in Balans is beslist geen oubollige bedoening! Het is echt voor iedereen; jong en oud. Ben je jong: hou een mooi en getraind lijf. Ben je 50 +; blijf gezond en energiek.

 

Lenigheid is voor deze les geen vereiste, al word je het misschien wel... Je spieren worden krachtiger, je lichaam komt in vorm en blijft in balans. We sluiten elke les af met een ontspanningsmoment.

 

Iedere spiergroep komt voldoende aan bod (buik, rug, schouders, billen, borst, armen, benen). We houden rekening met eventuele beperkingen.

 

Kom eens vrijblijvend meedoen in deze leuke groep. Neem mee: een grote handdoek/badlaken, een extra handdoek en een flesje water. Je blijft vast hangen!

 

^ terug

Total Body Workout

Total Body Workout. Op maandag om 11:00 uur voor dames, en op woensdag om 19:00 uur voor dames én heren biedt DWSV deze sport aan. Je mag in beide groepen meedoen, of maar in eentje. Wat ook mag, als je een keer niet kan, dat je de les inhaalt in de andere groep!

 

Total Body Workout biedt je een fitness-programma op snelle, moderne muziek.

Het eerste deel van de les bestaat uit een aerobe training. Je hartslag wordt hoger, je conditie verbetert of blijft op peil. We lopen, doen stap-oefeningen en springen (springen is trouwens niet verplicht).

 

Deze aerobe training wisselt elke 4 weken van stijl; van Zumba-achtige stapvormen op Latin muziek, tot Vechtsport moves, Aerobics en Steps. Veel afwisseling dus, maar: conditie, dus geen dansjes.

 

De impact is van laag tot gemiddeld niveau. Je kunt zelf een hoog niveau bereiken met behulp van hand-, pols- of enkelgewichten. Of met dynabands of tubes.

 

Het tweede deel van de les bestaat uit spierversterkende (kracht)oefeningen. We trainen buik, rug, billen, borst, armen en benen. Dit alles gebaseerd op de moderne gymnastiek zoals Yoga en Pilates. Aan het einde van de les doen we ontspannende rek- en strekoefeningen.

 

Neem zelf mee: een flesje water, een badlaken of grote handdoek, en dus eventueel pols- of enkelgewichten.

 

 

^ terug

Conditiegym dames

Flink werken aan je conditie: gezellig!
Flink werken aan je conditie: gezellig!

Een van de steviger uurtjes van DWSV. Onze trainster zorgt er in deze enerverende les voor dat je een flink aantal calorietjes kwijtraakt voordat je weer naar huis gaat.

 

Allerlei vormen van conditietraining komen voorbij op lekkere muziek. Neem een flesje water mee en eventueel een handdoek/badlaken. Er is een uur voor 40+ (maandag 20:00) en een uur voor 65+ (maandag 19:00).

 

^ terug

Turnen meisjes

Rekken in de turnles (met Lisette en Dewi)
Rekken in de turnles (met Lisette en Dewi)

Turnen is hot! DWSV heeft veel turngroepen. Dus is er ook voor jou(w kind) altijd een passende groep. Wil je kijken of turnen wat voor jou is, kom dan meedoen bij de Jong Talent groep op maandag. Vanuit die groep kom je altijd op de juiste plek terecht. We turnen op maandag en woensdag. Er is vanaf het seizoen 2012-2013 een extra training op de zaterdag ingelast zodat we allemaal echt heel goed worden!

 

Meisjes in de gymgroepen worden regelmatig door ons gescout op turntalent. Ook turnen mag je natuurlijk vrijblijvend komen proberen. Misschien kom je er wel achter dat er in jou een nieuwe turn-ster zit! Alle turnsters doen mee aan regionale wedstrijden. Onze beste turnsters doen zelfs mee aan landelijke wedstrijden, en staan soms wel eens op het echte NK! Zo ben je ook een beetje het uithangbord van DWSV :-) Naast Wendy worden de turngroepen getraind door Kathy, Lisette, en Dian.

 

^ terug

Conditiegym heren

OK, zó ziet het er niet meer uit :-)
OK, zó ziet het er niet meer uit :-)

Mannen, na een week hard werken uitgeput op de bank ploffen is toch ook geen optie! Je lijf wil ook wat. Kom lekker sporten!

 

We besteden ruim 30 minuten aan steeds wisselende circuitjes of series met buikspieren, rugspieren, armen en benen. We openen het uur met kort potje voetbal (3 tegen 3). En we sluiten af met een lekkere pot amateurvolleybal, waarbij we niet alle regels helemaal precies toepassen :-) Je kunt volop je energie kwijt, houdt je lijf in vorm en werkt aan je conditie.

 

^ terug

 

--

--

--

 

 

^ terug

Streetdance

Streetdance maakt gelukkig!
Streetdance maakt gelukkig!

Lekker dansen! Ben je ongeveer tussen de 6 en de 10? Kom dan proberen hoe leuk het is om in onze gymzaal te dansen. Met de supergezellige juffen Ilona en Maureen, die je steeds weer nieuwe dansjes leren.

 

 We hebben een enorme spiegelwand die je anders nooit ziet, ook niet tijdens schoolgym... Doe een keertje mee. Je vindt het zeker leuk. Dansen op je eigen niveau.

 

^ terug

page loading