Sporten

Onze lessen en trainers

Voor al onze lessen werken wij met een enthousiast team van ervaren, gediplomeerde trainers. We stellen de lessen en de trainers ze graag aan je voor!

 

Seniorengym

Zittend op een stoel tóch gymmen!
Zittend op een stoel tóch gymmen!
Al meer dan 25 jaar heeft DWSV een afdeling seniorengymnastiek op de maandagmorgen. Misschien wel de aller-gezelligste groep van allemaal! Na tientallen jaren met de geweldige DWSV-trainster Ankie Mechielsen, tegenwoordig al weer jaren gegeven door onze trainster Margriet Boots-Nooij.

 

De groep is gemengd en is ruim 20 vrouw/man groot, de leeftijden zijn vanaf 65 jaar. We werken op muziek en vaak met klein materiaal. Veel oefeningen doen we op de stoel, zodat u niet te snel moe wordt en toch sportief bezig kunt blijven.


Ieder op het eigen niveau, lekker werken aan lenigheid en conditie. Kom ook eens met ons meedoen op maandagochtend!

Spieren in Balans

Spieren in Balans is een gezellig uur sport op onze woensdagavond. Op mooie, rustige muziek worden doelgerichte, langzame (kracht)oefeningen afgewisseld met rek- en strek-oefeningen.

Tijdens het uur wordt de intensiteit langzaam opgebouwd met fitmakers, zoals gewichten, elastische banden en gymnastiekballen. Spieren in Balans biedt een eenvoudig trainingsprogramma. Wij bevelen deze sport aan naast bijvoorbeeld hardlopen, wandelen, fietsen of zwemmen.

 

Diverse oefeningen zijn gebaseerd op de moderne gymnastiek, zoals Yoga en Pilates. Spieren in Balans is beslist geen oubollige bedoening! Het is echt voor iedereen; jong en oud. Ben je jong: hou een mooi en getraind lijf. Ben je 50 +; blijf gezond en energiek.

 

Lenigheid is voor deze les geen vereiste, al word je het misschien wel... Je spieren worden krachtiger, je lichaam komt in vorm en blijft in balans. We sluiten elke les af met een ontspanningsmoment.

 

Iedere spiergroep komt voldoende aan bod (buik, rug, schouders, billen, borst, armen, benen). We houden rekening met eventuele beperkingen.

 

Kom eens vrijblijvend meedoen in deze leuke groep. Neem mee: een grote handdoek/badlaken, een extra handdoek en een flesje water. Je blijft vast hangen!

 

^ terug

Total Body Workout

Total Body Workout. Op maandag om 11:00 uur voor dames, en op woensdag om 19:00 uur voor dames én heren biedt DWSV deze sport aan. Je mag in beide groepen meedoen, of maar in eentje. Wat ook mag, als je een keer niet kan, dat je de les inhaalt in de andere groep!

 

Total Body Workout biedt je een fitness-programma op snelle, moderne muziek.

Het eerste deel van de les bestaat uit een aerobe training. Je hartslag wordt hoger, je conditie verbetert of blijft op peil. We lopen, doen stap-oefeningen en springen (springen is trouwens niet verplicht).

 

Deze aerobe training wisselt elke 4 weken van stijl; van Zumba-achtige stapvormen op Latin muziek, tot Vechtsport moves, Aerobics en Steps. Veel afwisseling dus, maar: conditie, dus geen dansjes.

 

De impact is van laag tot gemiddeld niveau. Je kunt zelf een hoog niveau bereiken met behulp van hand-, pols- of enkelgewichten. Of met dynabands of tubes.

 

Het tweede deel van de les bestaat uit spierversterkende (kracht)oefeningen. We trainen buik, rug, billen, borst, armen en benen. Dit alles gebaseerd op de moderne gymnastiek zoals Yoga en Pilates. Aan het einde van de les doen we ontspannende rek- en strekoefeningen.

 

Neem zelf mee: een flesje water, een badlaken of grote handdoek, en dus eventueel pols- of enkelgewichten.

 

 

^ terug

Conditiegym dames

Flink werken aan je conditie: gezellig!
Flink werken aan je conditie: gezellig!

Een van de steviger uurtjes van DWSV. Onze trainster zorgt er in deze enerverende les voor dat je een flink aantal calorietjes kwijtraakt voordat je weer naar huis gaat.

 

Allerlei vormen van conditietraining komen voorbij op lekkere muziek. Neem een flesje water mee en eventueel een handdoek/badlaken. Er is een uur voor 40+ (maandag 20:00) en een uur voor 65+ (maandag 19:00).

 

^ terug

Turnen meisjes

Rekken in de turnles (met Lisette en Dewi)
Rekken in de turnles (met Lisette en Dewi)

Turnen is hot! DWSV heeft veel turngroepen. Dus is er ook voor jou(w kind) altijd een passende groep. Wil je kijken of turnen wat voor jou is, kom dan meedoen bij de Jong Talent groep op maandag. Vanuit die groep kom je altijd op de juiste plek terecht. We turnen op maandag en woensdag. Er is vanaf het seizoen 2012-2013 een extra training op de zaterdag ingelast zodat we allemaal echt heel goed worden!

 

Meisjes in de gymgroepen worden regelmatig door ons gescout op turntalent. Ook turnen mag je natuurlijk vrijblijvend komen proberen. Misschien kom je er wel achter dat er in jou een nieuwe turn-ster zit! Alle turnsters doen mee aan regionale wedstrijden. Onze beste turnsters doen zelfs mee aan landelijke wedstrijden, en staan soms wel eens op het echte NK! Zo ben je ook een beetje het uithangbord van DWSV :-) Naast Wendy worden de turngroepen getraind door Kathy, Lisette, en Dian.

 

^ terug

Conditiegym heren

OK, zó ziet het er niet meer uit :-)
OK, zó ziet het er niet meer uit :-)

Mannen, na een week hard werken uitgeput op de bank ploffen is toch ook geen optie! Je lijf wil ook wat. Kom lekker sporten!

 

We besteden ruim 30 minuten aan steeds wisselende circuitjes of series met buikspieren, rugspieren, armen en benen. We openen het uur met kort potje voetbal (3 tegen 3). En we sluiten af met een lekkere pot amateurvolleybal, waarbij we niet alle regels helemaal precies toepassen :-) Je kunt volop je energie kwijt, houdt je lijf in vorm en werkt aan je conditie.

 

^ terug

 

--

--

--

 

 

^ terug

Streetdance

Streetdance maakt gelukkig!
Streetdance maakt gelukkig!

Lekker dansen! Ben je ongeveer tussen de 6 en de 10? Kom dan proberen hoe leuk het is om in onze gymzaal te dansen. Met de supergezellige juffen Ilona en Maureen, die je steeds weer nieuwe dansjes leren.

 

 We hebben een enorme spiegelwand die je anders nooit ziet, ook niet tijdens schoolgym... Doe een keertje mee. Je vindt het zeker leuk. Dansen op je eigen niveau.

 

^ terug

X

x

 

 

^ terug

 

Gymnastiek voor peuters

Vanaf 2,5 jaar kan je kleine op zaterdagochtend vanaf 09:00 uur lekker een uurtje ravotten. En je mag het élke week voor het eerst komen proberen, gewoon zonder afspraak!

 

 In onze gymzaal met veel moderne, veilige, zachte materialen. De eerste 10 minuten blijven alle ouders erbij om even samen met een bal te spelen. Daarna mag je ook blijven en een beetje helpen, maar kun je je kind ook alleen laten als het goed gaat.

 

Juf Astrid en assistente Lara zorgen er al snel voor dat ieder kind zich op zijn gemak voelt. De kinderen leren spelletjes, leren hun lichaam kennen en leren ook om met andere kinderen om te gaan. Kortom, uw peuter maakt spelenderwijs kennis met sport.

 

^ terug

Gymnastiek voor kleuters

Assistente Lara (links) aan het werk in de zaal
Assistente Lara (links) aan het werk in de zaal

Vanaf een jaar of 4 doet bijna ieder kind in Ursem mee met onze Kleutergym. En terecht! Het is het leukste uur van de week! Alles is veilig, maar toch uitdagend. 

 

 De kleuters komen er veel andere kinderen van het dorp tegen. Ouders blijven de eerste 5 of 10 minuten nog even lekker meespelen. De gym verbetert spelenderwijs de coördinatie en lichaamsbeheersing. Elke week zijn er andere opstellingen en toestellen.
Juf Kathy en assistente Lara helpen, begeleiden en motiveren. Het uur vliegt voorbij! Kom het elke week voor het eerst proberen als je durft... zaterdag, 10:00 uur.

 

^ terug

Turnen jongens

De jongensgroep in 2012
De jongensgroep in 2012

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar oud en gek op schoolgym, handstand of toestellengym? Kom dan lekker turnen voor jongens.

 Turnen is cool, ook voor jongens! En je leert het echt zó. Het is goed voor je lichamelijke ontwikkeling en... je bent meteen de beste met schoolgym! Iedereen zal staan te kijken wat jij allemaal kan. Je leert elke week nieuwe dingen bij juffen Lara en Bianca. Deze toppers helpen je om steeds verder te komen met de oefeningen. Kom het een keer proberen! 

 Je kunt elke week zo in je schoolgymkleren binnenlopen en mag dan gewoon lekker meedoen!

 

 

^ terug

 

Margriet

Margriet
Margriet

Margriet Boots-Nooij is al sinds 1961 enthousiast lid van DWSV, is super sportief en heeft in de loop der jaren al aan heel veel activiteiten meegedaan, o.a. turnen, rythmische gymnastiek, jazzdance en aerobics. Jarenlang was ze tevens bestuurslid en lid van de jazzcommissie. Nu geeft ze bij DWSV de lessen Total Body Workout, Spieren in Balans en sinds 2012 ook de Seniorengym.

 

^ terug

 

 

 

 

Wendy & Lisette

Lisette met haar turnmeisjes
Lisette met haar turnmeisjes

Wendy op den Kelder

Sinds 2003 geeft Wendy op den Kelder turnen bij DWSV. Op maandag geeft zij het Turnen Extra en begeleidt ze ons jonge talent.

Wendy heeft zelf tot haar 18e geturnd bij Kracht en Vriendschap in Opmeer. Nu doet ze atletiek bij AV Hollandia en bij AV Edam. Het onderdeel waar ze zich op richt is polsstokhoogspringen. In 2009 is ze op hiermee het NK studenten zelfs 3e geworden!
Wendy heeft Fysiotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt momenteel als fysiotherapeut in Heerhugowaard.

 

 

Lisette Mooij

Sinds september 2012 werkt Lisette Mooij (Hoorn, 1984) bij DWSV als turntrainster. Lisette heeft zelf geturnd en aan groepsspringen gedaan. Daarnaast heeft ze jarenlang lesgegeven bij Turnlust Alkmaar en recenter in Langedijk. In het dagelijks leven werkt ze als fysiotherapeute. In haar vrije tijd rent ze de 100 meter (in 15 seconden...!).

Toen Lisette tijdens turnwedstrijden in Ursem aan het jureren was sloeg het virus weer toe. Tussen 2012 en 2014 gaf Lisette twee keer per maand een extra turntraining op de zaterdag voor onze meiden. "De kinderen gaan erg goed vooruit en het zijn leuke meisjes om les aan te geven. Al met al geef ik met veel plezier les!", aldus Lisette in 2013. Eind 2014 verving Lisette o.a. op de woensdag Wendy, die toen een rondreis door Nieuw-Zeeland maakte.

 

 

 

^ terug

Caroline

Caroline
Caroline

Caroline is sinds 2005 bij onze vereniging. Ze geeft, na een gedegen opleiding van onze andere trainster Margriet, sinds 2008 les aan de maandagavond-groepen. Caroline vindt dit hartstikke leuk om te doen; er zit veel variatie in de lessen en het zijn hele leuke groepen waar ze les aan mag geven.

 Er wordt op maandagavond gewerkt met diverse atributen, zoals bijvoorbeeld met Dynabands of gewichten. "Ik vind het erg bijzonder dat er ook oefeningen gedaan kunnen worden zonder attributen waar het eigen lichaam toch sterker van wordt. Dat wordt meestal de volgende dag pas gevoeld", aldus Caroline. Krijg je zin in sporten, kom dan gerust eens kijken in haar lessen!

 

^ terug

Bianca, Dewi en Kathy

Bianca, Dewi en Kathy
Bianca, Dewi en Kathy

Bianca van der Lee en Dewi Klomp waren tot 2014 assistenten in de turnlessen. Kathy Hoek geeft de lessen Turnen Extra op de woensdag. De woensdag gebruiken we niet voor het aanleren van nieuwe onderdelen, maar voor het herhalen van de oefeningen. Hoe vaker je tijdens de les op de balk blijft tijdens een koprol, hoe groter de kans dat je dat op de wedstrijd ook lukt! Kathy is al vele jaren bij DWSV betrokken. Ze is de juf in veel turnlessen en is een bekend gezicht tijdens wedstrijden. Kathy kent van elk meisje de oefening en weet precies waar we op moeten letten. Als jurylid weet ze ook waar je de punten kunt verdienen, of verliezen... Kathy is ook praktijkbegeleider binnen DWSV. Dewi heeft zelf op hoog niveau geturnd. Tot 2014 hielp Dewi tijdens vaak turnlessen. Momenteel laat haar opleiding dat niet meer toe. Wie weet wat de toekomst brengt..! Bianca was tot enkele jaren geleden een van de beste DWSV-turnsters. Zij heeft veel affiniteit en aanleg voor lesgeven. Bianca heeft een diploma gehaald en ze traint sinds eind 2012, samen met Lara, de jongensgym en de herenconditiegroep.

 

^ terug

Ilona en Maureen

Ilona (L) en Maureen (R)
Ilona (L) en Maureen (R)

Sinds medio 2016 worden de streetdancelessen bij DWSV gegeven door Ilona van der Lee en haas zue Maureen van der Lee. Deze meiden brengen gezelligheid, lol EN hartstikke leuke dansjes mee de gymzaal in! Bij DWSV geven zij dus de danslessen op de vrijdagmiddag. Streetdance voor jonge meisjes begint om 15:00 en de bovenbouw is om 16:00 uur aan de beurt. Kom snel zelf met hen kennismaken op een gratis & vrijblijvende proefles. Aanmelden is NIET nodig!!

 

 

^ terug

 

Lara

Lara in de zaal tijdens de Pietenles in 2012
Lara in de zaal tijdens de Pietenles in 2012

Sinds medio 2013 geeft Lara Kenter het Jongensturnen en de Herenconditie bij DWSV. Lara heeft diverse opleidingen gevolgd voor het lesgeven. Lara is daarnaast intern opgeleid door Astrid Schilder. Ze heeft zich ook in de periode met Mike Douma verder voorbereid op het lesgeven. Lara heeft jarenlange ervaring in het assisteren in verschillende lessen en had al langer de ambitie om zelfstandig voor een groep te staan.  

 

 

^ terug