Sporten bij DWSV

Onze lessen en trainers

Voor al onze lessen werken wij met een enthousiast team van ervaren, gediplomeerde trainers. We stellen de lessen en de trainers ze graag aan je voor!

 

Senioren-gym

Zittend op een stoel tóch gymmen!
Zittend op een stoel tóch gymmen!
Al meer dan 25 jaar heeft DWSV een afdeling seniorengymnastiek op de maandagmorgen. Misschien wel de aller-gezelligste groep van allemaal! Na tientallen jaren met de geweldige DWSV-trainster Ankie Mechielsen, nu alweer vijf jaar gegeven door onze trainster Margriet Boots-Nooij.

 

De groep is gemengd en is zo'n 20 vrouw/man groot, de leeftijden zijn vanaf 65 jaar. We werken op muziek en vaak met klein materiaal. Veel oefeningen doen we op de stoel, zodat u niet te snel moe wordt en toch sportief bezig kunt blijven.


Ieder op het eigen niveau, lekker werken aan lenigheid en conditie. Kom ook eens met ons meedoen op maandagochtend!

Body (in) Balance

Body (in) Balance is een gezellig uur sport op onze woensdagavond. Op mooie, rustige muziek worden doelgerichte, langzame (kracht)oefeningen afgewisseld met rek- en strek-oefeningen.

Tijdens het uur wordt de intensiteit langzaam opgebouwd met fitmakers, zoals gewichten, elastische banden en gymnastiekballen. Body (in) Balance biedt een eenvoudig trainingsprogramma. Wij bevelen deze sport aan naast bijvoorbeeld hardlopen, wandelen, fietsen of zwemmen.

 

Diverse oefeningen zijn gebaseerd op de moderne gymnastiek, zoals Yoga en Pilates. Body (in) Balance is beslist geen oubollige bedoening! Het is echt voor iedereen; jong en oud. Ben je jong: hou een mooi en getraind lijf. Doe mee en blijf gezond en energiek!

 

Lenigheid is voor deze les geen vereiste, al word je het misschien wel... Je spieren worden krachtiger, je lichaam komt in vorm en blijft in balans. We sluiten elke les af met een ontspanningsmoment.

 

Iedere spiergroep komt voldoende aan bod (buik, rug, schouders, billen, borst, armen, benen). We houden rekening met eventuele beperkingen.

 

Kom eens vrijblijvend meedoen in deze leuke groep. Neem mee: een grote handdoek/badlaken, een extra handdoek en een flesje water. Je blijft vast hangen!

 

^ terug

Total Body Workout

Total Body Workout. Op maandag om 11:00 uur voor dames, en op woensdag om 19:00 uur voor dames én heren biedt DWSV deze sport aan. Je mag in beide groepen meedoen, of maar in eentje. Wat ook mag, als je een keer niet kan, dat je de les inhaalt in de andere groep!

 

Total Body Workout biedt je een fitness-programma op snelle, moderne muziek.

Het eerste deel van de les bestaat uit een aerobe training. Je hartslag wordt hoger, je conditie verbetert of blijft op peil. We lopen, doen stap-oefeningen en springen (springen is trouwens niet verplicht).

 

Deze aerobe training wisselt elke 4 weken van stijl; van Zumba-achtige stapvormen op Latin muziek, tot Vechtsport moves, Aerobics en Steps. Veel afwisseling dus, maar: conditie, dus geen dansjes.

 

De impact is van laag tot gemiddeld niveau. Je kunt zelf een hoog niveau bereiken met behulp van hand-, pols- of enkelgewichten. Of met dynabands of tubes.

 

Het tweede deel van de les bestaat uit spierversterkende (kracht)oefeningen. We trainen buik, rug, billen, borst, armen en benen. Dit alles gebaseerd op de moderne gymnastiek zoals Yoga en Pilates. Aan het einde van de les doen we ontspannende rek- en strekoefeningen.

 

Neem zelf mee: een flesje water, een badlaken of grote handdoek, en dus eventueel pols- of enkelgewichten.

 

 

^ terug

FIT-Gym dames

Flink werken aan je conditie: gezellig!
Flink werken aan je conditie: gezellig!

Een van de steviger uurtjes van DWSV. Onze trainer Henk zorgt er in deze enerverende les voor dat je een flink aantal calorietjes kwijtraakt voordat je weer naar huis gaat.

 

Allerlei vormen van conditietraining komen voorbij, soms ook met gebruik van (lage) toestellen. Neem een flesje water mee en eventueel een handdoek/badlaken. De les is op maandagavond om 19:30 uur.

 

^ terug

Turnen meisjes

Rekken in de turnles (met Lisette en Dewi)
Rekken in de turnles (met Lisette en Dewi)

Turnen is hot! DWSV heeft veel turngroepen. Dus is er ook voor jou(w kind) altijd een passende groep. Wil je kijken of turnen wat voor jou is, kom dan meedoen bij de Jong Talent groep op maandag. Vanuit die groep kom je altijd op de juiste plek terecht. We turnen op maandag en woensdag, zodat we allemaal echt heel goed worden!

 

Meisjes in de gymgroepen worden regelmatig door ons gescout op turntalent. Ook turnen mag je natuurlijk vrijblijvend komen proberen. Misschien kom je er wel achter dat er in jou een nieuwe turn-ster zit! Om het eens te proberen kom je op maandag om 15:00 uur lekker meedoen met onze instapgroep. Alle turnsters doen mee aan regionale wedstrijden. Onze beste turnsters doen zelfs mee aan landelijke wedstrijden, en staan soms wel eens op het echte NK! Zo ben je ook een beetje het uithangbord van DWSV :-) Naast Wendy worden de turngroepen getraind door Kathy, Lisette, en Ilse.

 

^ terug

TRIO-Sport Mannen

OK, zó ziet het er niet meer uit :-)
OK, zó ziet het er niet meer uit :-)

Mannen, na een week hard werken uitgeput op de bank ploffen is toch ook geen optie! Je lijf wil ook wat. Kom lekker sporten! Elke vrijdagavond om 19:45 uur.

 

We besteden ruim 30 minuten aan steeds wisselende circuitjes of series met buikspieren, rugspieren, armen en benen. We openen het uur met kort potje voetbal (3 tegen 3, 4 tegen 4). En we sluiten af met een lekker potje beach volleybal, maar dan zonder strand. Je kunt al je energie kwijt, je houdt je lijf nét wat beter in vorm en werkt MERKBAAR aan je conditie.

 

^ terug

 

--

--

--

 

 

^ terug

Streetdance

Streetdance moet je doen!
Streetdance moet je doen!

Lekker dansen! Ben je ongeveer tussen de 6 en de 11? Kom dan proberen hoe leuk het is om in onze gymzaal te dansen. Met juf Leanne, die je steeds weer nieuwe dansjes leert.

 

 We hebben een enorme spiegelwand die je anders nooit ziet, ook niet tijdens schoolgym... Doe een keertje mee. Je vindt het zeker leuk. Dansen op je eigen niveau.

 

^ terug

Recreatie turnen 5-7 jaar

Op maandagmiddag van 15 tot 16 uur is de zaal open voor jonge meisjes die graag willen turnen.

In deze groep is vooral plezier heel erg belangrijk maar het is natuurlijk ook leuk als je er ook nog wat van leert.

Elk kind doet mee op zijn eigen niveau.  

 

We beginnen de les met een spelletje en daarna gaan we werken op de echte turntoestellen.

Elke week werken we op de balk en ligt de Air-track klaar om onze kunstjes op te doen.

maar ook leren ze hoe ze moeten springen en hangen ze regelmatig aan de brug of het rekstok.

 

Loop binnen en doe gezellig mee. 

 

 

^ terug

 

Gymnastiek voor peuters

Vanaf 2 jaar kan je kleine op zaterdagochtend vanaf 09:00 uur lekker een uurtje ravotten. En je mag het élke week voor het eerst komen proberen, gewoon zonder afspraak!

 

Kom gezellig gymen in onze gymzaal met veel moderne, veilige, zachte materialen. De eerste 5 minuten blijven alle ouders erbij om even samen te spelen. Daarna gaan we met z'n alle in de kring en gaan we beginnen. Na de kring gaan alle ouders de zaal uit, maar natuurlijk mag je er altijd bij blijven de eerste les. 

 

Juf Kathy en assistente Denise en Ilse zorgen er al snel voor dat ieder kind zich op zijn gemak voelt. De kinderen leren spelletjes, leren hun lichaam kennen en leren ook om met andere kinderen om te gaan. Kortom, uw peuter maakt spelenderwijs kennis met sport.

 

We werken in de lessen met het nijntje beweegdiploma. Als ze over gaan naar de kleutergroep krijgen de peuters hun beweegdiploma 1. In de tijd dat ze in de peutergroep zitten werken we aan de vaardigheden die nodig zijn om het diploma te krijgen. 

 

^ terug

Gymnastiek voor kleuters

Assistente Lara (links) aan het werk in de zaal
Assistente Lara (links) aan het werk in de zaal

Vanaf een jaar of 4 doet bijna ieder kind in Ursem mee met onze Kleutergym. En terecht! Het is het leukste uur van de week! Alles is veilig, maar toch uitdagend. 

 

De kleuters komen er veel andere kinderen van het dorp tegen. Ouders blijven de eerste 5 minuten nog even lekker meespelen. De gym verbetert spelenderwijs de coördinatie en lichaamsbeheersing. Elke week zijn er andere opstellingen en toestellen.
Juf Kathy en assistente Denise en Ilse helpen, begeleiden en motiveren. Het uur vliegt voorbij! Kom het elke week voor het eerst proberen als je durft... zaterdag, 10:00 uur.

 

De kleuters van de kleutergroep kunnen hun beweegdiploma 2 halen. Omdat ze de meeste vaardigheden al beheersen krijgen ze rond hun 5de dit diploma.  

 

^ terug

Recreatiegym / Jongensgum / Gemengde gym

De jongensgroep van 2012
De jongensgroep van 2012

De gym voor jongens en de gemengde recreatiegym zijn in 2018 gestopt. Mogelijk komt later wel weer terug. Als er behoefte aan is kunnen wij het altijd organiseren!

 

^ terug

 

Margriet

Margriet
Margriet

Margriet Boots-Nooij is al sinds 1961 enthousiast lid van DWSV, is super sportief en heeft in de loop der jaren al aan heel veel activiteiten meegedaan, o.a. turnen, rythmische gymnastiek, jazzdance en aerobics. Jarenlang was ze tevens bestuurslid en lid van de jazzcommissie. Nu geeft ze bij DWSV de lessen Total Body Workout, Spieren in Balans en sinds 2012 ook de Seniorengym.

 

^ terug

 

 

 

 

Wendy & Lisette

Lisette met haar turnmeisjes
Lisette met haar turnmeisjes

Wendy op den Kelder

Sinds 2003 geeft Wendy op den Kelder turnen bij DWSV. Op maandag geeft zij het Turnen Extra en begeleidt ze ons jonge talent.

Wendy heeft zelf tot haar 18e geturnd bij Kracht en Vriendschap in Opmeer. Nu doet ze atletiek bij AV Hollandia en bij AV Edam. Het onderdeel waar ze zich op richt is polsstokhoogspringen. In 2009 is ze op hiermee het NK studenten zelfs 3e geworden!
Wendy heeft Fysiotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt momenteel als fysiotherapeut in Heerhugowaard.

 

 

Lisette Mooij

Sinds september 2012 werkt Lisette Mooij (Hoorn, 1984) bij DWSV als turntrainster. Lisette heeft zelf geturnd en aan groepsspringen gedaan. Daarnaast heeft ze jarenlang lesgegeven bij Turnlust Alkmaar en recenter in Langedijk. In het dagelijks leven werkt ze als fysiotherapeute. In haar vrije tijd rent ze de 100 meter (in 15 seconden...!).

Toen Lisette tijdens turnwedstrijden in Ursem aan het jureren was sloeg het virus weer toe. Tussen 2012 en 2014 gaf Lisette twee keer per maand een extra turntraining op de zaterdag voor onze meiden. "De kinderen gaan erg goed vooruit en het zijn leuke meisjes om les aan te geven. Al met al geef ik met veel plezier les!", aldus Lisette in 2013. Eind 2014 verving Lisette o.a. op de woensdag Wendy, die toen een rondreis door Nieuw-Zeeland maakte.

 

 

 

^ terug

Caroline

Caroline
Caroline

Caroline heeft tussen 2005 en 2019 lesgegeven bij onze vereniging. Onlangs is ze gestopt en nu is ze een DWSV-legende. Ze mag nog een tijdje op de site vermeld blijven vonden wij!

De maandagavondgroep krijgt inmiddels les van Henk Luitjes, een veteraan bij DWSV die al meer dan 50 jaar betrokken is. Krijg je zin om te sporten, kom dan gerust eens kijken in deze les!

 

^ terug

Dian, Dieuwertje en Kathy

Dian, Dieuwertje en Kathy
Dian, Dieuwertje en Kathy

Dian, Dieuwertje en Kathy helpen onze turnmeisjes naar een hoger niveau. Je begint op de maandag met je eerste turnlessen. Als het goed gaat kun je op woensdag of zaterdag extra turnen om nog beter te worden. JE herhaalt je oefeningen heel vaak, zodat je ze bijna perfect leert uitvoeren. Hoe vaker je tijdens de les op de balk blijft tijdens een koprol, hoe groter de kans dat je dat op de wedstrijd ook lukt! Kathy is al vele jaren bij DWSV betrokken. Ze is de juf in veel turnlessen en is ook een bekend gezicht tijdens wedstrijden. Kathy kent van elk meisje de oefening en weet precies waar we op moeten letten. Als jurylid weet ze ook waar je de punten kunt verdienen, of verliezen... Kathy is tevens praktijkbegeleider binnen DWSV. Dian is zelf een DWSV-turnster die nu assisteert in sommige lessen. Dieuwertje helpt op zaterdag om de Ursemmer meiden zo goed te maken dat ze regionaal en zelfs landelijk medailles kunnen veroveren.

 

^ terug

Leanne

Leanne Scholtes geeft sinds het seizoen 2019-2020 Streetdance bij DWSV. Leanne doet de opleiding SPH in Amsterdam en ze is ook... een echt model! Leanne geeft al jaren dansles. Leanne zorgt voor een veilige en gezellige omgeving om in onze grote schone zaal lekker te dansen. Streetdance is elke vrijdag om 15:00 uur (onderbouw) en 16:00 uur (bovenbouw). Je mag het gratis komen proberen. Als je erop wilt vraag je een inschrijfformulier aan Leanne. Aanmelden is niet nodig!!

 

 

^ terug

 

Denise en Ilse

Denise en Ilse
Denise en Ilse

Sinds enkele jaren zijn Denise Hoek en Ilse assistenten in onze turnlessen. Beiden zijn zelf turnsters en weten precies welk gevoel je moet hebben om een onderdeel te kunnen turnen. MEt veel geduld leggen ze dat uit aan de leerlingen. 

 

 

^ terug