Home

Welkom bij gymnastiekvereniging DWSV Ursem

Vanuit de sportzaal in Ursem biedt onze gezellige vereniging een grote variatie aan sporten, voor jong en oud! Van Conditiegym en Total Body Workout, tot Streetdance en Kleutergym. Kijk bij Sporten of bij Lesoverzicht, of er iets bij zit dat je aanspreekt! (Kom proberen!)

Winkel bij DEEN (16 augustus - 5 september) !!!

DWSV actie bij Deen 16-8 t/m 5-9
DWSV actie bij Deen 16-8 t/m 5-9

DWSV is gekozen als een van de weinige clubs die mee mag doen met de DEEN SPONSORACTIE! De winkel in Avenhorn verdeelt 5.000 euro pver maar 5 clubs. Als je winkelt krijg je muntjes, die je in Avenhorn in de DWSV-Koker kunt gooien. Winkel je bij een andere Deen? Geef de muntjes dan af in de zaal, dan brengen wij ze naar Avenhorn. Ga dus tussen 16 augustus en 5 september naar Deen en geef ons de muntjes. Alvast bedankt!

DWSV terug naar de zaal

Na de zomervakantie begint DWSV weer in de gymzaal met alle sport. In de week van 17 augustus starten de lessen weer. Streetdance begint een week later weer.

 

Er geldt een convenant dat je voor de start krijt toegestuurd. Afstand houden is het belangrijkste.

 

We hebben een nieuwe juf voor de Streetdance: Anouk! De Streetdance verhuist ivm haar beschikbaarheid voorlopig naar dinsdagavond 18:30 en dinsdagavond 19:15.

Er is ook een nieuwe juf op de woensdagavond: Bianca van der Lee. De woensdagavondles wordt van 19:30 - 20:30.

 

De contributie wordt dit seizoen niet verhoogd.

Voor Streetdance verlagen we de contributie, omdat die lessen voorlopig even 45 minuten zijn.

 

----oud nieuws hieronder...---

 

Sinds 13 maart is de gymzaal gesloten. De binnenlessen gaan niet door en we betalen geen huur. Dit lijkt te gaan duren tot september, maar het kabinet besluit eind juni, of binnensportaccommodaties per 1 juli weer open kunnen gaan.

 

Volgens de landelijke afspraken zorgt de overheid ervoor dat iedereen zijn baan behoudt en loopt je contributie wel door. DWSV betaalt trainers en de schoonmakers netjes door. We maken de zaal trouwens ook nog elke week brandschoon.

 

Wat er sinds 11 mei allemaal mag:

- Buiten lesgeven voor kinderen tot en met 12 jaar. Ze hoeven géén rekening te houden met afstand;

- Buiten lesgeven voor jeugd 13-18, waarbij zij wél 1,5 meter afstand houden (sinds 1 juni hoeven ook deze kids geen rekening meer te houden met die 1,5 meter afstand);

- Buiten lesgeven voor volwassenen, die rekening houden met minimaal 1,5 meter afstand.

 

De lessen hieronder gaan door bij goed weer. Via whatsappgroepen of de telefooncircel word je op de hoogte gesteld als een les NIET doorgaat. Zorg zelf even dat je in de whatsapp-groep of de telefooncircel van je trainer zit!

 

Protocol

Lees het sportprotocol van het NOC-NSF (vernieuwd op 26 juni 2020): https://nocnsf.nl/sportprotocol  DWSV zal zich hier aan houden.

 

Weer naar binnen

Vanaf 1 juli mogen we weer binnen sporten. Vooralsnog gaat alleen het selectieturnen meteen op 1 juli binnen sporten. Zij ontvangen het protocol voor 1 juli per mail. De trainer kent het protocol ook en het hangt vanaf 30 juni in de zaal.

 

Niet-leden

Ben jij geen lid maar wil je wél met ons meedoen? Dat mag. Anders dan normaal moet je je nu WEL aanmelden. Doe dat op bestuur@dwsv.info   Lees ook het sportprotocol hierboven door voordat je komt.

 

---  TIJDELIJK LESSCHEMA   ---   TIJDELIJK LESSCHEMA    ---    TIJDELIJK LESSCHEMA ---

 

Ouderengym maandagmorgen 09:00

Deze les is op 25 mei weer begonnen. Het advies van de overheid voor 70-plussers: 'Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.' Maar ze zeggen voor deze groep ook: 'Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan". We sporten bij Dynamo.

 

Total Body Workout maandag 10:00

Deze les is weer begonnen op maandag 11 mei. De les is nu van 10:00 tot 11:00 bij Dynamo. Leden hebben de spelregels per mail ontvangen. Wil jij meedoen maar ben je geen lid? Mail ons dan uiterlijk op zondag, want tijdens Corona moet je je wel aanmelden bij ons (normaal niet).

 

Turnen maandagmiddag

Deze les draait weer sinds maandag 18 mei! Het is voorlopig één groep en de lestijd is 15:30 - 16:30. De les is op het terrein van Dynamo.

 

FIT-Gym maandagavond

Deze les is op maandag 11 mei weer begonnen! De les wordt van 19:30 tot 20:15 en is bij Dynamo. Ben je geen lid maar wil je komen meedoen? Welkom. Wel één dag van tevoren aanmelden.

 

Turnen selectie woensdag

Op woensdag 13 mei is ook deze turnles weer begonnen! We turnen van 15:30 tot 17:30 uur. Deze les is de afgelopen maanden online gegeven, maar wordt nu gelukkig weer Reality. Dynamo bedankt voor het lenen van het veld! Op 1 juli is deze les binnen.

 

Woensdagavond met Vanessa

Deze twee lessen zijn tijdelijk samengevoegd. Op 20 mei zijn we weer begonnen. Om 19:30 start deze les nu. Wil je meedoen: Even aanmelden en het sportprotocol lezen is genoeg. Het is gratis voor proeflessen tot de zomer. Neem ook voor deze les je eigen matje mee. Heb je die niet dan krijg je er eentje van ons te leen. Als het op 1 juli heel slecht weer is, gaan we binnen sporten.

 

Streetdancelessen vrijdagmiddag

Deze lessen draaien sinds vrijdag 15 mei alweer, bij Dynamo dus. De lestijden zijn: 15:00 - 15:45 en 16:00 - 16:45. Kom pas 5 minuten van tevoren. De twee groepen kunnen elkaar volgens het protocol beter niet tegenkomen. Meedansen mag! Mail ons een dag van tevoren en je dochter kan gewoon komen. Omdat een collega van de juf Corona heeft wordt de juf zelf deze week getest. Leden ontvangen via de app-groep informatie. Nieuwe leden moeten donderdag of vrijdag maar even bellen of mailen met ons (je moet je tenslotte toch aanmelden).

 

Trio-Sport voor mannen, vrijdagavond

De les draait alweer sinds vrijdag 15 mei! De les wordt van 19:15 tot 20:00. De les wordt op het Dynamo-terrein gegeven. We werken aan de conditie en als jij dat ook wilt, man, kom dan gewoon meedoen. Wel ff een mailtje sturen van tevoren aub. Moet van Rutte. In de vakantie gaat deze les -bij voldoende aanmeldingen- door! We sporten dan waarschijnlijk weer binnen. De trainer en leden ontvangen het binnen-protocol voor de start van de eerse binnenles.

 

Zaterdag kleuters en peuters

Deze les is ook weer begonnen. Lekker buiten bij Dynamo! Het is buiten 1 groep. De les is van 09:30 tot 10:30. Is jouw kind lid, maar heb je je nog niet aangemeld? DAT MOET WEL EVEN mensen. Meld je aan door een mailtje naar Kathy of naar het bestuur te sturen, of bel iemand op, net als vroeger :-)  Ook als je geen lid bent is een mail genoeg om mee te kunnen doen op proef, gratis....

 

Zaterdag: turnen

Op zaterdag van 10:45 tot 13:00 uur draaien we nu de turnles die normaal op woensdag is. Dit is een nieuw tijdstip dat past bij de beschikbaarheid van trainers, assistenten en veld.In de vakantie gaat deze les in de zaal door. Hij is dan van 10:00 tot 12:30 uur.

 

Heb je heel 2020 geen mail van DWSV ontvangen en ben je wel lid? Dan hebben wij jouw e-mail adres dus niet. Stuur dat dan nu meteen even op, naar het mail-adres dat je overal ziet.

 

Vragen: bestuur@dwsv.info

Spoed: 06-3098 9050

Help ons geld en onze leden beheren

Hoi! DWSV zoekt iemand met kinderen op gym, dans of turnen. Iemand die thuis aardig met geld kan omgaan. Als dat lukt, dan kun je dat voor DWSV ook. Het kost je ongeveer 1 uur per week en je kunt je tijd indelen zoals je zelf wilt. Ook voor het beheren van de leden (inschrijven in mooi programma, incasso-bestanden draaien als het tijd is, formulieren in de zaal een beetje up-to-date houden) hebben we regelmatig een vacature. We zoeken ook mensen voor sponsorwerving, activiteiten, materiaalbeheer en communicatie, dus laat je van je beste kant zien en... meld je aan! Er zijn handleidingen, er is een kleine vergoeding én de begeleiding is uitstekend.

DWSV nu ook te sponsoren via SponsorKliks

SponsorKliks

Vanaf nu is het mogelijk om DWSV GRATIS te sponsoren. Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com

 

Op onze website staat aan de linkerkant een link naar onze eigen pagina van SponsorKliks. Door op deze link te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Booking.com. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert DWSV een commissie op, terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt. Het kost u dus niets extra. Ook Thuisbezorgd.nl doet mee met 7.000 restaurants. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook

Alvast bedankt namens DWSV!

Kerstshow Streetdance

De Kerstshow van 2019 was weer een groot succes. Als je er extra stoelen moet bij halen dan weet je het wel. Juf Leanne deed het geweldig en de kinderen al helemaal. Hier een fotootje voor als je niet aanwezig kon zijn!

Grote Club Uitslag

Als je een lot van de Grote Club Actie gekocht hebt, staat je lotnummer op je bankafschrift. Of in Telebankieren. Het bedrag is rond 1 december afgeschreven. Voer je nummer hier in om te zien of je prijs had: https://www.clubactie.nl/lotchecker.html#

FIT-Gym dames: Maandag om 09:00 en 10:00 en om 19:30

Elke maandagavond om 19:30 hebben we een gezellige damesgroep. FIT-Gym! Kom het eens proberen en neem meteen uw buurvrouw of vriendin mee! De groep is van middelbare leeftijd en dat gaat bij DWSV door tot na de pensionering. Kom gerust een keer kijken of ongevraagd meedoen, je bent echt elke week welkom. Je hoeft je niet aan te melden. Henk is hier de trainer.

 

De Senioren (65+++) van DWSV beginnen op maandag al om 09:00 uur. Dat lijkt vroeg, maar dat is ook vroeg. Senioren bewegen ongeveer 45 minuten met juf Margriet. Dames van wat jongere leeftijd kunnen op maandag om 10:00 uur bij Margriet terecht voor een heerlijk uurtje sporten. Huis aan kant? Kom lekker sporten ladies!

 

Kom het meteen proberen want we zijn echt op zoek naar een grotere deelname in Ursem. Hou de sport op je dorp in leven en beweeg met ons mee!

 

JE BESTUUR

ALV later dit jaar

Later dit jaar zal DWSV een Algemene Ledenvergadering organiseren. De datum is momenteel nog niet bekend. In de bijlage (Word-bestand, zit onder de grijze pijl) lees je wat we hebben gedaan na de drukbezochte ALV van 2018 en hoe het nu met DWSV gaat.

 

dwsv_inleiding_alv_2019.docx

Grote Club Actie 2019

In september liepen onze superkids weer de Grote Club Actie. Dit jaar hadden we als doel de Sport- en Spelavond met overnachting. Die is inmiddels geweest, was weer heel leuk. We zijn de lotenverkoop nog aan het verwerken. Binnenkort wordt het bedrag afgeschreven. Bij die afschrijving zit ook je lotnummer. DWSV zal je er aan herinneren om de uitslag te controleren zodra die bekend is.

We sparen ook voor nieuwe materialen voor ons uithangbord: het turnen.

Voor lopers: Verkoop je 20 loten of meer, dan krijg je een gratis entreekaartje voor Bobbejaanland, Snowworld, Optisport en Krazy Kangaroo. Verkoop je 25 loten of meer, dan maak je kans op een Kids Cadeaubon van 10, 15 of 20 euro. De topverkoper wint de hoofdprijs: Een cadeaubon van 25 euro!

Kom STREETDANCEN bij DWSV: vrijdag 15:00 uur EN om 16:00 uur

Leanne Scholtes
Leanne Scholtes

Dit seizoen geeft topmodel Leanne Scholtes uit Amsterdam onze streetdance-lessen. Leanne volgt een opleiding in de zorg/pedagogie (SPH) en is dol op kinderen. Ze geeft al jaren dansles en dit jaar is DWSV erin geslaagd haar te recruiteren! De lestijden van Streetdance in 2019-2020 zijn: 15:00-16:00 (onderbouw) en 16:00-17:00 (bovenbouw). Kom lekker langs met je dochter dan zien we wel waar ze het beste bij past. Ben of heb jij een meisje tussen de 6 en de 11, laat haar dan meteen aanstaande vrijdag uitproberen hoe leuk dit is!

Woensdagavond: sporten met Vanessa

Vanessa Bult
Vanessa Bult

Op de woensdag staat voor je klaar: Vanessa Bult!

 

Elke woensdagavond vanaf 19:00 uur:
TOTAL BODY WORKOUT (20+). Een les waarin je veel variatie tegenkomt. We gaan nu ook af en toe je prestaties meten. Zodat je resultaten kunt zien en een echte uitdaging hebt. De lessen zullen variëren van klassikaal tot individueel, van krachtcircuit tot wedstrijdelement etc. Gericht op kracht, conditie, balans en uithoudingsvermogen. Je kunt hier je eigen tempo bepalen.
We zoeken nieuwe leden!! Meiden neem je vriendinnen mee en probeer het vanaf 18 april uit. Je mag elke woensdag starten. Je kunt het 2 keer uitproberen voordat je eventueel lid wordt!

Elke woensdagavond vanaf 20:00 uur:
SPIEREN IN BALANS. Een HEEL bijzondere les. Noem het.... 'Power-Yoga'. Noem het... 'Mindfullness'. Een speciale les op basis van je eigen spierkracht. Rustig, holistisch, body and soul. Je versterkt je lichaam maar komt ook helemaal tot rust. Probeer het 1 keer gratis en je weet precies of het bij je past.

 

Vanessa heeft de 4-jarige sportopleiding ALO afgerond en staat bij DWSV nu als gediplomeerd docente voor de groep. Maar haar eerdere ervaring zie je ook terug in de zaal. Doe jij ook eens mee! Kom het elke woensdag vrijblijvend proberen. Neem je vriendin mee! Aanmelden is niet nodig. Tot ziens in de zaal!

Tumultueuze ledenvergadering: "Verhoog contributie niet te veel!"

In juli 2018 kwamen ongeveer 40 leden bijeen in de gymzaal voor de speciale ALV. Het ging deze avond vooral over de financiële situatie. We hebben momenteel een jaarlijks verlies en dat moesten we op deze avond samen oplossen. Duidelijk werd de zorg uitgesproken dat een (opnieuw) forse contributie-verhoging veel leden zou kunnen kosten. Leden vreesden dat dit het einde van de club zou kunnen betekenen. De voorzitter probeerde de gemoederen te bedaren, maar kreeg wel een aantal opdrachten mee vanuit deze langdurige extra vergadering.

 

Met hulp van 24 mogelijke ingrepen die het bestuur had voorbereid kwam de vergadering tot:

 

- GEEN contributieverhoging van 10 euro per inning per lesuur;

- Een gematigde contributieverhoging van 5 euro per inning per lesuur;

- Het NIET verhogen van de wedstrijdkostenvergoeding voor turnsters;

- Het verplaatsen van het zaterdagturnen naar de woensdag;

- Aan ereleden vragen of zij weer een bijdrage willen gaan leveren;

- Het onderzoeken van het samenvoegen van damesgroepen;

- Het NIET laten inleveren van de onkostenvergoeding door een trainster;

- Het vragen van een eenmalige bijdrage aan Koggenland (gesprek Wethouder volgt in september);

- Het samen zorgen voor meer leden vanaf september;

- Het eventueel verkopen of verhuren van de (oude) tumblingbaan;

- Het opzetten van donatieprogramma 'VRIENDEN VAN DWSV' in Ursem;

- Uitzoeken of de WMO iets kan betekenen voor onze ouderen;

- Het (ook per mail) informeren van alle leden;

- En het volgend jaar opnieuw organiseren van een ALV.

 

Op de vergadering werd ook nadrukkelijk gevraagd om actief te worden. Zowel in het bestuur als voor activiteiten zoals fondsenwerving zijn mensen nodig. Tijdens de vergadering stond hiervoor niemand op. Naderhand heeft het bestuur twee mensen voor het bestuur gevonden. We zoeken nog een penningmeester en een mens of een koppel voor fondsenwerving. Je wordt heel goed begeleid. Meld je aan!

DONEERACTIE voor extra turntrainingen

Ursem heeft een grote turnselectie. Die echt véél prijzen wint (zie onze facebook-pagina). Om goed te leren turnen moet je heel veel oefenen. Dat is voor de ouders echt duur. Er is veel professionele leiding nodig, dure materialen en veel uren (dus zaalhuur). Ook willen we graag extra trainen in Opmeer, waar een grote turnhal is met bijvoorbeeld een KUIL. In de kuil kun je enge oefeningen doen, zoals afsprongen en salto's. Als je dan valt kom je in schuimblokken terecht. Zo leer je dingen veel sneller. Maar dit kost allemaal geld. We hebben hiervoor een doneeractie lopen. Help je mee? Thanks!!!  https://www.doneeractie.nl/help-onze-turnselectie-aan-extra-trainingen/-28694

Jaarverslag: Financieel is het een uitdaging!

Met dalende ledenaantallen, een sterk verlaagde subsidie en een meer dan verdubbelde zaalhuur, staat DWSV voor een financiële uitdaging! Als gevolg van bezuinigingen door Rutte ontvangen gemeenten minder geld. Koggenland heeft daarom de subsidie van volwassenensport afgeschaft en die voor jeugd sterk verlaagd. Tegelijkertijd zorgt de herindeling van Koggenland ervoor dat we al 7 jaar lang steeds 10% meer zaalhuur gaan betalen. Het afgelopen jaar zien we ook de ledenaantallen nog wat teruglopen. Dat kan gebeuren, maar per lid moeten we dan wel weer iets meer inleggen. Vanaf het seizoen 2018-2019 komt er per les vijf euro per contributie-inning bij. Uiteindelijk moeten we toch vooral met elkaar de kosten opbrengen...

 

Het bestuur zet zich belangeloos in, veel assistenten werken bijna voor niet of gratis. Maar helaas blijft de contributie momenteel achter bij de kosten. De reserves zijn op. We zijn bezig met het organiseren van extra acties, zie ook elders op de website. En met een kleine aanpassing in de contributie kunnen we in Ursem gewoon doorgaan. Kom ook eens lekker sporten, dat helpt nog het meest, mensen!

 

Het jaarverslag 2017 en de begroting 2018 is af en voor leden (en ouders) op te vragen bij bestuur@dwsv.info  Ook met vragen of voorstellen kun je daar altijd terecht.

DOE MEE: Zaalvoetbal. Donderdag, 16:00

Elke donderdag om 16:00 uur: Zaalvoetbal (zonder rennen) voor heren. Gezellige voetbal in de zaal of bij mooi weer lekker buiten op het kunstgras van Dynamo. Voetbal zonder echt rennen. Voor ongeveer 50+ tot zeg 69. Kom een keer meedoen mensen! Organisatie: Gemeente Koggenland & DWSV.
Neem een maatje mee of kom alleen. Het is gezellig en je bent al snel even goed als wij.
Graag tot ziens allemaal, elke donderdag om 16:00 uur. Koffie na afloop!
Voor vragen: bestuur@dwsv.info kun je mailen of bel even met Erik: 06-3098 9050.

ELKE WEEK WELKOM

In al onze onze populaire lessen hebben we nog plek voor nieuwe leden. Voel je geroepen en kom eens mee-sporten, lezer! Op het tabblad LESOVERZICHT DWSV  vind je onze lessen. Veel conditie voor volwassenen, veel gym en dans voor de kinderen. Je mag altijd een paar lessen meedoen voordat je lid wordt en we hebben geen clubverplichtingen. Je bent ontzettend welkom, dus graag tot ziens in de zaal!

AVG (Privacy-wetgeving)

Op de pagina 'Over DWSV' onder het nieuwe kopje Privacy, lees je hoe DWSV omgaat met je gegevens.

Contributie-inning in drie keer

Sinds 2017 innen we de contributie in 3 stukjes. Eind september, half januari en tot slot half mei incasseren we drie delen. Voor turnsters worden de wedstrijdkosten in juni of juli in rekening gebracht; dan weten we ze pas. Het lukt nog niet om dat automatisch te incasseren, mogelijk volgend jaar wel.

Hier staat de actuele contributie-regeling: http://dwsv.info/home/5#Contributie

Foto's Jubileumviering DWSV 75 jaar

In 2017 vierde DWSV haar 75-jarig jubileum. Bekijk de foto's hier

TUMBLINGBAAN OOK VOOR KLEUTERS

Airtrack tumblingbaan
Airtrack tumblingbaan

Sinds een paar jaar heeft DWSV een nieuwe geluidloze tumblingbaan. In bijvoorbeeld de kleuterlessen op zaterdagmorgen 09:00 - 11:00 uur wordt hij ook wel gebruikt. Laat je kind eens vrijblijvend meedoen :-)